Politika kvalitete

Motivirani zaposlenici su najveći potencijal tvrtke. Razvijanje, poticanje te ciljano i kvalitetno iskorištavanje znanja i potencijala zaposlenika karakteriziraju kvalitetu tvrtke. Smatramo da kvaliteta stvara budućnost i osigurava dugoročni prosperitet. Upravo zbog toga ciljamo stalno učiti, aktivno pratiti trendove i inovacije i implementirati ih kako bismo s klijentima mogli izgraditi uspješno i dugoročno partnerstvo i suradnju najviše kvalitete u svakom trenutku. PRO-KLIMA je posvećena unaprjeđenju kvalitete svojih proizvoda i usluga i kontinuiranom povećanju zadovoljstva svojih klijenata, kao i zaposlenika, suradnika i dobavljača.

Također, tvrtka nastoji nastaviti širiti i povećati svoj udio na tržištu za individualne grupe proizvoda. Cilj nam je osvojiti i zadržati povjerenje svih klijenata u kvalitetu proizvoda koje isporučujemo i usluga koje pružamo.

Glavna metoda koju koristimo kako bismo ostali konkurentni, te pratili i unaprijedili svoje poslovanje je postizanje ravnoteže financijske perspektive, perspektive procesa i kupaca te učenja i rasta prema BSC sustavu u skladu s našom strategijom.

Politika kvalitete objavljuje se organizaciji internim kanalima. Svi novi zaposlenici upoznaju se sa sustavom upravljanja kvalitete unutar inicijalnog treninga („Osposobljavanje novih zaposlenika“). Naša politika kvalitete dostupna je i ostalim zainteresiranim strankama na zahtjev, a našim dobavljačima i vanjskim suradnicima predstavlja se prilikom početka suradnje.