Politika privatnosti

Vrijedi od: svibanj 2018.

Zadnja izmjena: ožujak 2021.

Ova Politika privatnosti upućena je Vama, korisnicima naših usluga i posjetiteljima naše web stranice i profila na društvenim mrežama te ima za cilj pružiti informacije o obradi Vaših osobnih podataka i o Vašim pravima. Molimo da ju detaljno proučite.

Mi, PRO-KLIMA d.o.o. sa sjedištem u Samoboru, Gradna 78E, OIB: 47347658558 brinemo o tome da Vaše podatke obradimo isključivo u okvirima koje propisuje Opća uredba o zaštiti podataka (dalje: Uredba), Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te drugi propisi koji primjenjujemo u našem poslovanju.

Voditelj obrade

Za obradu Vaših osobnih podataka odgovoran je Voditelj obrade, odnosno subjekt koji određuje svrhu i sredstva obrade Vaših osobnih podataka.

Kada u okviru ove Politike djelujemo kao voditelji obrade, možete nas ili našeg službenika za zaštitu podataka kontaktirati na:

PROKLIMA d. o. o.
Samobor, Gradna 78E
OIB: 47347658558
telefon: +385 1 6546 343
fax: +385 1 6546 344
e-mail: proklima@proklima.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka:
Helena Hrvačić
e-mail: za Voditelja (PRO-KLIMA d.o.o.):, Helena.Hrvacic@proklima.hr

Kako prikupljamo Vaše podatke

Mi prikupljamo Vaše osobne podatke koje pružate prilikom ugovaranja usluga u našim poslovnicama te na našim internetskim stranicama uključujući, ali ne ograničavajući se na: www.proklima.hr i/ili bilo koje druge internetske stranice ili aplikacije dostupne preko interneta koje se nalaze u poddomeni domene proklima.hr ili korištenjem mrežnog preglednika, prijenosa podataka ili komunikacije e–poštom s domene ili na domenu proklima.hr.

Također, putem obrazaca anketa, natjecanja i promocijskih ponuda.

Koje podatke prikupljamo i zašto

Vrste osobnih podataka koje prikupljamo uključuju:

  • Vaše ime, prezime, e–adresu, telefonski broj i kućnu adresu, osobni identifikacijski broj, identifikacijski broj osobne iskaznice ili putovnice, koji su nam nužni radi predaje ili isporuke kupljenog proizvoda.
  • Vaš telefonski broj također koristimo da Vas pitamo kakva je bila kvaliteta pružene usluge te da nam date ocjenu na internetu kako bismo dalje unaprijedili naše usluge, pri tome Vi odlučite hoćete li odvojiti vremena za odgovore na naša pitanja.
  • Broj bankovnog računa može se prikupiti u svrhu prenošenja novca prilikom plaćanja pouzećem.
  • Informacije o Vašem poslodavcu mogu se prikupljati ukoliko odaberete da se Vaša pošiljka isporuči na Vaše radno mjesto.
  • Podaci o kućanstvu, uključujući podatke o članovima kućanstva temeljem posebnih zahtjeva korisnika koji se odnose na isporuke na privatne adrese (uključujući uručivanje pošiljaka članovima kućanstva ako je to dopušteno)
  • Podatke o kreditnoj kartici (vrsta kartice, broj kreditne kartice, ime na kartici, datum isteka i sigurnosni kod) ako se za određenu uslugu nudi plaćanje kreditnom karticom u skladu s pravilima o kreditnoj kartici i obrađivačima kreditnih kartica.
  • Podatke koje nam pružite u vezi s Vašim marketinškim preferencijama ili tijekom sudjelovanja u anketama, natjecanjima ili promocijskim ponudama.
  • Vaše video snimke ako ste bili u našim prostorijama koje su zaštićene sustavom video nadzora u svrhu zaštite osoba i imovine, što je naš legitiman interes.
  • Osobni podatke koji se prikupljaju putem kolačića na našim internetskim stranicama, o čemu imamo posebnu obavijest.

U slučaju da nam ne pružite podatke koji su nužni za pojedinu svrhu (primjerice podatke nužne za dostavu kupljenog proizvoda), to može utjecati na neke od Vaših transakcija s nama ili Vam usluge mogu biti odbijene.

Naši pravni temelji

Vaše osobne podatke obrađujemo na temelju jedne ili više sljedećih pravnih osnova:

  1. temeljem čl. 6. stavka 1. točke b. Uredbe, ako je potrebno za izvršavanje ugovora između nas i Vas ili radi poduzimanja predugovornih radnji na Vaš zahtjev (primjerice sastavljanje ponude)
  2. temeljem čl. 6. stavka 1. točke f. Uredbe, kada je obrada nužna za potrebe naših legitimnih interesa (primjerice kod glasovnog ili video snimanja) ili legitimnih interesa treće strane
  3. temeljem čl. 6. stavka 1. točke a. Uredbe ako ste nam dali svoju privolu (primjerice kod slanja newslettera)
  4. temeljem čl. 6. stavka 1. točke c. Uredbe, ako je to naša pravna (zakonska) obveza (primjerice kod arhiviranja podataka po računovodstvenim propisima).

Dijeljenje podataka

Također, u našem poslovanju kao i sa našim partnerima koji nam pružaju usluge marketinga, upravljanja web stranicom i društvenim mrežama, te pružaju usluge videonadzora.

Mi brinemo da biramo partnere koje poštuju najviše standarde zaštite podataka.

Po potrebi osobne podatke otkrivamo tijelima kaznenog progona i drugim tijelima ako je to određeno zakonom ili je strogo nužno za sprječavanje, otkrivanje ili progon kaznenih djela i prijevare.

Ne prodajemo niti iznajmljujemo Vaše podatke.

Međunarodni prijenosi podataka

Prijenosi izvan Europskog gospodarskog prostora mogući su pod posebnim ograničenjima kako bi se zaštitili Vaši osobni podaci.

Vaše podatke možemo prenositi u bilo koju zemlju ako je to potrebno za izvršenje ugovorene usluge.

Ako ste se prijavili za primanje newslettera, koristimo usluge platforme MailChimp te Vaše podatke iznosimo u SAD-u u okviru mehanizma Štita privatnosti koji osigurava europski standard zaštite Vaših osobnih podataka.

Sigurnost

Poduzimamo adekvatne organizacijske i tehničke mjere kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke. Sve naše poslovne i internetske aplikacije i partneri primjenjuju razumne mjere za sprječavanje neovlaštenog pristupa i zloupotrebe informacija, uključujući i osobne podatke. Za zaštitu i čuvanje informacija te osobnih podataka koristimo odgovarajuće poslovne sustave i postupke. Također koristimo sigurnosne postupke te tehnička i fizička ograničenja pristupa i korištenja osobnih podataka na našim serverima. Pristup osobnim podacima dopušten je isključivo ovlaštenom osoblju u poslovne svrhe.

Zadržavanje podataka

Vaše osobne podatke obrađujemo i zadržavamo dok se ne ispuni svrha obrade za koju su osobni podaci dani. Nakon prestanka svrhe u koju su prikupljeni, Vaše osobne podatke više ne koristimo, te isti ostaju u našem sustavu pohrane i čuvamo ih koliko nas obvezuju zakonski propisi.

Snimke video nadzora automatski se brišu u roku od 60 dana računajući od dana njihova prikupljanja.

Čuvamo sve e–poruke 11 godina kada sadržavaju informacije vezane uz pružanje usluga, a koje su važne dokazivanje usklađenosti s poreznim i računovodstvenim propisima.

Vaše mogućnosti i prava

Za ostvarivanje svojih prava možete nam se obratiti pisanim putem ili putem elektroničke pošte na telefone ili mail adresu:
telefon: +385 1 6546 343
fax: +385 1 6546 344
e-mail: proklima@proklima.hr

Vi imate pravo na:

  • Pravo na povlačenje privole
    Ako se obrada temelji na privoli, uvijek možete povući privolu bez negativnih posljedica te bez utjecaja na zakonitosti dotadašnje obrade;
  • Pravo na pristup svojim osobnim podacima
    Imate pravo na pristup osobnim podacima koje obrađujemo o Vama i možete zatražiti detaljne informacije o njihovoj obradi te presliku istih u skladu s člankom 15. Uredbe;
  • Pravo na ispravak osobnih podataka
    Imate pravo zatražiti ispravljanje ili dopunjavanje osobnih podataka ako Vaši podaci nisu točni, potpuni i ažurni u skladu s člankom 16. Uredbe;
  • Pravo na brisanje
    Imate pravo zatražiti brisanje Vaših osobnih podataka u skladu sa člankom 17. Uredbe;
  • Pravo na ograničavanje obrade osobnih podataka
    Imate pravo na ograničenje obrade u skladu s člankom 18. Uredbe;
  • Pravo na prenosivost osobnih podataka
    Imate pravo na prenosivost Vaših osobnih podataka ako iste obrađujemo automatiziranim putem na temelju privole ili ugovora s Vama, u skladu s člankom 20. Uredbe;
  • Pravo na prigovor na obradu osobnih podataka
    Imate pravo na ograničenje obrade u skladu s člankom 21. Uredbe.

Pitanja ili pritužbe

Ako imate pitanja ili pritužbe u vezi s našom obradom Vaših osobnih podataka ili želite ostvariti neka od prava koja imate u skladu s ovom obavijesti, slobodno nas kontaktirajte na proklima@proklima.hr.

U slučaju pitanja ili pritužbi također možete kontaktirati nadzorno tijelo za zaštitu podatka:

Agencija za zaštitu osobnih podataka
Selska cesta 136
10 000 Zagreb
Tel. 00385 (0)1 4609-000
Fax. 00385 (0)1 4609-099
E-mail: azop@azop.hr
Web: www.azop.hr