Izgradnja fotonaponske elektrane PRO-KLIMA za potrebe proizvodnog pogona

Izgradnja fotonaponske elektrane PRO-KLIMA za potrebe proizvodnog pogona

Operativni program: Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Dana 23.11.2017.  tvrtka PRO-KLIMA d.o.o. započela je provedbu projekta izgradnje fotonaponske elektrane PRO-KLIMA za potrebe proizvodnog pogona. U okviru projekta predviđena je izgradnja fotonaponske elektrane PRO-KLIMA za vlastitu potrošnju snage 350,0 kW, koja se sastoji od 1349 modula snage 305 W. Izgradnjom fotonaponske elektrane smanjit će se potrošnja električne energije iz konvencionalnih izvora dobivanjem energije za potrebe proizvodnog pogona iz OIE.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta: Potrošnja energije iz konvencionalnih izvora godišnje iznosi 534.770 kWh. Ukupna proizvodnja fotonaponske elektrane će iznositi 421.500 kWh. Ušteda u energiji iznositi će  78,82 %, te će smanjenje CO2 iznositi 98,97 t. Udio obnovljive energije u ukupnoj energetskoj bilanci tvrtke PRO-KLIMA d.o.o. će iznositi 78,82 %.

Ukupna vrijednost projekta: 3.179.046,92 HRK

Iznos koji sufinancira EU: 1.937.978,38 HRK

Razdoblje provedbe projekta: 23.11.2017. - 31.12.2020.

Za više informacija obratite se na e-mail adresu proklima@proklima.hr  ili na 01/6546-343.

Više informacija dostupno je na internetskoj stranici www.strukturnifondovi.hr i na https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

Projekt je sufinancirala Europska unija iz  Europskog fonda za regionalni razvoj

Ostale vijesti

 • Koronavirus – obavijest partnerima

  Koronavirus – obavijest partnerima

  Poštovani partneri, s ciljem transparentnog informiranja o stanju koronavirusa u našem poduzeću Pro-Klima želim vas obavijestiti da u ovome trenutku Društvu nema infekcije i da se većina operacija odvija normalno i punim kapacitetima. Provedene su nužne mjere predostrožnosti i definirani scenariji neometanog funkcioniranja čak i u slučaju pojave mogućih slučajeva zaraze.

 • Otvorenje novog postrojenja

  Otvorenje novog postrojenja

  2019. godina je za PRO-KLIMU bila godina pozitivnih promjena. Osim brojnih uspješnih projekata za klijente, drago nam je objaviti da smo realizirali i onaj najznačajniji za naš daljnji razvoj – izgradnju nove proizvodno-poslovne zgrade.

 • VDI POOL web aplikacija

  VDI POOL web aplikacija

  PRO-KLIMA je razvila VDI POOL web aplikaciju za izračun potrebne količine zraka za odvlaživanje bazenskog prostora i brzi odabir standardne klima komore s integriranom automatskom regulacijom za izračunate uvjete. S ciljem da olakšamo suradnicima rad s našim asortimanom stvorili smo alat kojime u samo nekoliko trenutaka jednostavnim unosom parametara, dodatnih funkcionalnosti bazena i karakteristika prostora možete dobiti detaljne izračune potrebne količine zraka za bazenske prostore prema smjernici VDI 2089-1:2010 (Technische Gebäudeausrüstung von Schwimmbädern), kao i informacije o klima komori dizajniranoj prema specifičnim potrebama bazenskih prostora.