Podružnica CENTROTEC-a pripojila hrvatskog proizvođača opreme za klimatizaciju i ventilaciju PRO-KLIMA

03 - WOLF

Wolf, vodeći specijalist za grijanje i klimatizaciju, član grupe CENTROTEC Sustainable AG, preuzima PRO-KLIMA d.o.o .,hrvatskog proizvođača opreme za klimatizaciju i ventilaciju.

Ova tvrtka, koja se nalazi u Samoboru kraj Zagreba, vodeća je na hrvatskom tržištu sa 55 postotnim izvozom u susjedne zemlje jugoistočne Europe, Rusiju, Njemačku i Austriju. Prošle godine PRO-KLIMA je imala prihode oko 13 milijuna eura. Ovo preuzimanje otvara CENTROTEC-u pristup na tržište u kojemu je do ovog trenutka bio prisutan minimalno. Također , vrlo raznolik, Euroventom certificiran asortiman PRO-KLIMA proizvoda za klimatizaciju idealno je komplementaran sa postojećim proizvodima grupe. Dovršetak preuzimanja zakazan je za drugi kvartal tekuće godine. Dogovorena je tajnost postignute cijene.

CENTROTEC Sustainable AG

CENTROTEC Sustainable AG uživa prisutnost u više od 50 različitih zemalja kroz svoje podružnice i prodajne partnere. Glavne tvrtke u grupaciji su Wolf, Brink Climate Systems i Ned Air u segmentu Sistema za klimatizaciju, specijalizirane za grijanje, klimatizacijsku i ventilacijsku tehnologiju, na primjer u obliku solarnih termalnih sistema, CHP jedinica i kućnih ventilacijskih sistema sa povratom topline, kao i Ubbink i Centrotherm u segmentu Dimovodnih sistema, sa fokusom na dimovode i ventilacijske cijevovodne sisteme. Upravo zbog toga, CENTROTEC je jedini europski pružatelj potpune usluge tehnologije za grijanje i klimatizaciju, solarnih termalnih sistema i energetski učinkovitih rješenja za zgrade.

Izvor:
http://www.centrotec.de
http://www.wolf-heiztechnik.de

Ostale vijesti

 • GRADIMO ZA BUDUĆNOST – POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC

  GRADIMO ZA BUDUĆNOST – POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC

  31. siječnja 2019. službeno smo započeli izgradnju nove proizvodno-poslovne zgrade na lokaciji središnjice u Samoboru. S preko 4000m2 novih moderno opremljenih ureda i proizvodnih kapaciteta, PRO-KLIMA nastavlja pozitivan trend rasta i razvoja. Postavljanju kamena temeljca prisustovali su članovi Uprave PRO-KLIME i WOLF grupacije.

 • VDI POOL web aplikacija

  VDI POOL web aplikacija

  PRO-KLIMA je razvila VDI POOL web aplikaciju za izračun potrebne količine zraka za odvlaživanje bazenskog prostora i brzi odabir standardne klima komore s integriranom automatskom regulacijom za izračunate uvjete. S ciljem da olakšamo suradnicima rad s našim asortimanom stvorili smo alat kojime u samo nekoliko trenutaka jednostavnim unosom parametara, dodatnih funkcionalnosti bazena i karakteristika prostora možete dobiti detaljne izračune potrebne količine zraka za bazenske prostore prema smjernici VDI 2089-1:2010 (Technische Gebäudeausrüstung von Schwimmbädern), kao i informacije o klima komori dizajniranoj prema specifičnim potrebama bazenskih prostora.

 • 06 - The Big 5

  THE BIG 5

  PRO-KLIMA opet sudjeluje na THE BIG 5 sajmu u Dubaiu. Sajam će se održati u Dubai World Trade Center-u od 26. do 29. studenog 2017. Sudjelujemo zajedno s partnerskom tvrtkom Techserve Air Conditioning Trading LLC, a možete nas naći na štandu Z5 E97. Veselimo se Vašem posjetu!

 • 04-Završna faza projekta TOP

  Završna faza projekta TOP-Tehnološka Obnova proizvodnje

  Ponosno objavljujemo da smo ušli u završnu fazu realizacije projekta TOP-Tehnološka Obnova proizvodnje započetog 1. ožujka 2014. uz financijsku potporu Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 27.357.369,00 kn. Okosnica našeg projekta je potpuno automatizirana, visoko učinkovita Salvagnini proizvodna linija S4+P4 za pohranu, probijanje, rezanje i savijanje lima. Salvagnini linija sada je u potpunosti sastavljena u pogonu PRO-KLIME, te su u tijeku testiranja i pripreme za primopredaju.

 • 05 - Završen TOP projekt

  Završen TOP projekt

  PRO-KLIMA je početkom 2014. uz pomoć Europske Unije i Strukturnih fondova započela projekt tehnološke obnove proizvodnje – "TOP" projekt. Projektni tim sastavljen od 13 članova uspješno je stvorio i radio na projektu vrijednom 27.357.369,00 kn kroz dvije godine.

 • 02 - BV Mode

  BV Mode

  Bureau Veritas kao jedan od vodećih svjetskih certifikacijskih kuća za nadzor, klasifikaciju i certifikaciju s 180 godišnjim iskustvom, potvrdio je nedavno našu predanost proizvodnji i poštivanju procedura sustava kvalitete – prema zahtjevima NR320. Original certifikata ponosno je izložen na našem „zidu časti“ u dvorani za sastanke naše tvrtke.

 • 01 - Adresa sjedišta

  Nova adresa sjedišta

  Poštovani partneri, Tvrtka PRO-KLIMA d.o.o. promijenila je adresu sjedišta. Nova adresa sjedišta je Gradna 78 E, 10430 Samobor