Modularne klima komore

JEDINSTVENA, RAZNOLIKA, PRILAGODLJIVA
KU-M i KEK-M modularne klima komore zbog svog vrlo širokog spektra funkcija omogućuju primjenu na najraznolikijim projektima. Kombinacijom različitih funkcionalnih jedinica modularne klima komore mogu imati primjenu u rasponu od jednostavne izmjene do cjelovite pripreme zraka uz korištenje topline otpadnog zraka u posebnih izvedbama poput higijenskih ili protueksplozivnih klima komora ili klima komora specifičnih za industrijske grane.

Širok izbor dodatnih funkcionalnosti i mogućnosti unutarnje i vanjske izvedbe u kombinaciji s četiri konfiguracijske, razlog su zašto su KU-M i KEK-M klima komore jedinstveni operativni sustav, složen od grupirane linije elemenata, koji se prilagođava svakom projektu pojedinačno i daje neograničene mogućnosti za iskorištenje prostora, štednju energije i zadovoljenje svih specifičnih potreba projekta.

 

Modularna Klima Komora - KU M i KEK MStandardne i posebne izvedbe KU-M i KEK-M klima komora nude neograničene mogućnosti konstrukcije elemenata u funkcionalne cjeline. S protokom zraka do 190000 m3/h odgovaraju različitim primjenama i omogućuju kvalitetnu i učinkovitu obradu zraka velikih prostora.

Unutarnje površine modularnih klima komora potpuno su glatke kako bi se otpor zraka sveo na minimum i olakšalo čišćenje i održavanje uređaja. Svi spojevi su potpuno nepropusni za vodu i zrak, a testirana konstrukcija, kao i garantirana kvaliteta ugrađenih materijala i opreme održavaju razinu buke ispod propisanih granica.

Klima komore za vanjsku ugradnju izrađuju se zbog specifičnih uvjeta i utjecaja atmosferilija s dodatnim krovom, povišenim postoljem i protukišnim žaluzijama, a vanjska površina panela standardno je plastificirana. Na zahtjev kupca moguće je oplate i profile plastificirati u željenoj boji prema RAL skali.

KEK-M modularne klima komore su EUROVENT certificirane i izrađene od posebnih komponenti, u skladu sa standardima EN 1886 i EN 13053, s protokom zraka do 80000 m3/h.

KU i KEK modularne klima komore izrađuju se po potrebi i s posebnim stupnjem zaštite i specijalnim komponentama u protueksplozivnim ATEX izvedbama, higijenskim izvedbama, kao i izvedbama za odsis visoko kontaminiranog zraka, zraka s visokim sadržajem masnih para i neugodnih mirisa ili eksplozivnih plinova.

 

  • veličine od KU-M1 do KU-M24, KEK-M1 do KEK-M17
  • protok zraka od 800 m3/h do 190000 m3/h
  • debljina izolacije 25, 50 ili 60mm
  • unutarnja i vanjska izvedba
  • višestruke sekcije
  • ležeća, stojeća, dvoetažna ili položena izvedba
  • posebne higijenske, protueksplozivne i druge specifične izvedbe