Kompaktne klima komore

PRILAGODLJIVA, UČINKOVITA I JEDNOSTAVNA ZA UGRADNJU

Kompaktna klima komora razvijena je u skladu sa suvremenim trendovima u klimatizaciji koji nalažu optimalno korištenje prostora, visoku razinu individualiziranih rješenja, ali i brzu instalaciju po principu „plug-and-play“.

Visoka energetska učinkovitost postignuta kombinacijom najsuvremenijih komponenti i softvera, brza i jednostavna instalacija uređaja, te jednostavno održavanje smanjuju troškove životnog ciklusa sustava (LCC) na minimum.

Širok izbor dodatnih funkcionalnosti (dizalica topline, kompatibilnost s VRV sustavima, posebnu zaštitu itd.) čine ove komore jedinstvenim proizvodom na tržištu.

Integrirano mehaničko hlađenje i grijanje u klima uređajima dobiva sve više na važnosti zbog rastućih potreba klimatizacije. Tome doprinose moderna arhitektonska rješenja i klimatski uvjeti.

Kompaktne klima komore s integriranim hlađenjem i dizalicom topline dizajnirane su sukladno najnovijim tehnološkim trendovima i prilagođene individualnim potrebama korisnika..

Inteligentna softverska rješenja, vrhunske komponente, te optimalni dizajn i jednostavno održavanje uređaja ne doprinose samo niskim troškovima eksploatacije, već i projektiranja i instalacije bez potrebe za korištenjem „chillera“ niti kotlova.

Učinkoviti povrat energije i u najzahtjevniji uvjetima

Kontrola vlage u zatvorenim prostorima izuzetno je bitna za ugodnu klimu. Suhi zrak uzrokuje značajne zdravstvene probleme poput suhih oči, grla i nosa, a utječe nepovoljno i na rad mozga, kožu i pospješuje umor, a zadaća održavanja optimalne vlage u zraku posebno je zahtjevna zimi.

Integracijom sorpcijskog regeneratora koji ljeti suši vlažni zrak i time smanjuje troškove hlađenja za do 50%,dok zimi zadržava i dodatno vlaži zrak u zatvorenim prostorima, ne postiže se samo visok povrat topline već se omogućava i optimalna razina vlage i temperature u zraku tijekom cijele godine.

Brzi povrat investicije postiže se smanjenjem ukupne investicije u opremu za hlađenje i ovlaživanje, te osjetnim smanjenjem operativnih troškova.

PRO-KLIMA ima širok raspon proizvoda koji omogućavaju kompatibilnost s većinom etabliranih proizvođača VRF/VRV sustava koji povezuju i do 16 unutarnjih jedinica sa jednom vanjskom.

VRF/VRV kompatibilne komore imaju i funkciju grijanja i funkciju hlađenja, a VRF/VRV sustavi dozvoljavaju bezbroj kombinacija koje preko preraspodjele postojeće energije sistema postižu veliku uštedu i pružaju niz upravljačkih alternativa.

S obzirom na različitost VRV sustava, PRO-KLIMA osigurava punu profesionalnu podršku od izrade samog projekta sve do inicijalnog puštanja u pogon.

Ventiliranje prostora sa zahtjevnom atmosferom

PRO-KLIMA je razvila posebnu izvedbu svojih komora primjenjivu u prostorima sa zahtjevnom i nagrizajućom atmosferom.

Trajnost funkcioniranja uređaja garantira primjena visokokvalitetnih komponenti zaštićenih epoxy premazom, te posebnom konstrukcijom koja je također prilagođena agresivnim uvjetima.

Komora je obostrano plastificirana i korišteni su konstrukcijski elementi koji ne pridonose samo trajnosti proizvoda već i održavanju optimalnih higijenskih uvjeta u prostoru.